Խոզի պարանոցի խորոված
Մենք արդեն տանդուրում պատրաստել ենք Հավի կոտլետ ոսկորի վրա ՝ տավուկ պիրզոլա ։ Բայց կա նաև կուզու պիրզոլա ՝ գառան կողիկներ։ Թուրքերենից kuzu նշանակում է" գառ", իսկ pirzola նշանակում է" կողիկներ "կամ"կոտլետ": Ընդհանուր առմամբ, Եկեք այսօր տանդուրում պատրաստենք գառան կոտլետ ոսկորի վրա ։ Մենք խոստանում ենք, որ դա կլինի համեղ և հագեցնող: Ներկայացնում ենք մի քանի համեստ չափաբաժնի կամ մեկ անհամեստ չափաբաժնի բաղադրատոմս։
Միսը և բանջարեղենը մանրակրկիտ լվանալ: Կտրեք, ինչպես նկարում: Մարինացրեք միսը համեմունքներով: Եփել մինչև ոսկե դարչնագույնը և ամբողջովին եփելը:
Երշիկ Խոյ |
3 հատ |
Խոզի միս (պարանոց) |
200 գր |
Հորթի միս (ֆիլե) |
200 գր |
Խոզի համեմունք |
10 գր |
Մսի համեմունք |
10 գր |
Սմբուկ |
1հատ |
Սոխ |
1 հատ |
Բուլղարական պղպեղ |
1 հատ |