Ինչպես օգտագործել փայտային տանդիրը?
Փայտային տանդիրը ավանդական միջոց է միս, ձուկ, բանջարեղեն և հաց պատրաստելու համար: Այն օգտագործվում է դարեր շարունակ և թույլ է տալիս ստանալ ուտեստների յուրահատուկ համ և բույր: Ստորև ներկայացված է փայտային տանդիրի օգտագործման մանրամասն հրահանգներ, որը կօգնի ձեզ ճիշտ պատրաստել և օգտագործել այս հրաշալի գործիքը համեղ և բուրավետ ուտեստներ պատրաստելու համար։
![Текст](/i/figure/131.jpg?1718968214)
Տեղադրեք տանդիրը հարթ և կայուն մակերեսի վրա, հեռու այրվող նյութերից և քամիներից։ Հաստատեք, որ տանդիրը գտնվում է անվտանգ հեռավորության վրա շինություններից և ծառերից։
![Текст](/i/figure/132.jpg?1718968215)
Հավաքեք տանդիրը ըստ արտադրողի հրահանգների։ Համոզվեք, որ բոլոր մասերը ամուր տեղադրված են։ Տանդրի ներքևի մասը ծածկեք ավազի կամ կավի շերտով՝ ջերմությունը հավասարաչափ բաշխելու համար։
![Текст](/i/figure/133.jpg?1718968215)
Տանդրի մեջ տեղադրեք չոր փայտ և բոցավառ նյութ։ Վառեք կրակը և թողեք, որ այրվի մինչև կայուն բոց ստացվի։ Փակեք տանդրի կափարիչը և թողեք, որ տաքանա 1-2 ժամ։
![Текст](/i/figure/134.jpg?1718968215)
Մինչ տանդրը տաքացվում է, պատրաստեք ապրանքները թխման համար։ Դա կարող են լինել միս, ձուկ, բանջարեղեն, հաց և այլն։ Մարինացրեք միսը կամ ձուկը, եթե դա պահանջվում է բաղադրատոմսով։
![Текст](/i/figure/135.jpg?1718968216)
Ապրանքները տեղադրեք տանդրի կառուցվածքում նախատեսված շամփուրների կամ ցանցերի վրա։ Տանդրի ներսում տեղադրեք շամփուրները կամ ցանցերը՝ հետևելով արտադրողի հրահանգներին։ Փակեք տանդրի կափարիչը։
![Текст](/i/figure/136.jpg?1718968216)
Կարգավորեք ժամանակաչափը՝ յուրաքանչյուր տեսակի ապրանքների համար առաջարկվող ժամանակին։ Պարբերաբար ստուգեք պատրաստման գործընթացը՝ խուսափելու գերտաքացումից կամ չորացումից։ Անհրաժեշտության դեպքում թերթեք ապրանքները՝ համաչափ թխելու համար։
![Текст](/i/figure/137.jpg?1718968217)
Երբ ապրանքները պատրաստ են, հանեք տանդրի կափարիչը և զգուշորեն հանեք շամփուրները կամ ցանցերը պատրաստված ուտեստներով՝ օգտագործելով տերմոստատիկ ձեռնոցներ։
![Текст](/i/figure/138.jpg?1718968217)
Թողեք տանդիրը բաց՝ բնական հովացման համար։ Մի թողեք տաք տանդիրը առանց հսկողության։
![Текст](/i/figure/139.jpg?1718968217)
Տանդրի ամբողջական հովացումից հետո հեռացրեք մոխրի և ածխի մնացորդները։ Տանդրի ներքին և արտաքին մակերեսները մաքրեք խոնավ շորով։